И скаутите в подкрепа на хората от Бисер
И скаутите в подкрепа на хората от Бисер / netinfo

Каса за набиране на средства поставиха от Организацията на българските скаути днес пред Младежкия център във Варна. Скаутите даряват с ръчно изработени от тях мартеници всеки един благодетел, решил да подкрепи инициативата на Организацията да изпрати екип от свои доброволци в помощ на пострадалите от наводненията в Хасковска област.

На 10 февруари приключи първият етап на благотворителната кампания на скаутската организация. Мобилна група е извозила събрани дарения - над 350 чувала с дрехи, завивки и обувки и над тон и половина пакетирани храни и пресни плодове, събрани от Организация, до мястото на трагедията. Тя е осъществила контакт с Областния кризисен щаб и се е запознала на място с нуждите на хората от бедстващите населени места.

Според скаутския екип най-трудното предстои - възстановяването на домовете на хората.
Организацията на българските скаути, чрез своите канали, започна набирането на доброволци за сформиране на екип, който при първа възможност да отиде и да работи по почистването на тинята и наносите. Основният проблем е липсата на средства за реализиране на дейността. Събраните средства ще са единствено и само за закупуване на екипировка, инструменти и основни технически средства, за осигуряване издръжката и логистика на екипа от скаути, който ще се включи във възстановяването на засегнатите от наводнението домове и терени, съобщават от Организацията.