Пролетно дърво ще разцъфне пред къщичката от мартенския базар на Комплекса за социални услуги
Пролетно дърво ще разцъфне пред къщичката от мартенския базар на Комплекса за социални услуги / DarikNews

Всеки русенец ще може да откъсне своята мартеничка за здраве и сполука от благотворителното пролетно дърво на Комплекса за социални услуги за деца и семейства от 27 февруари до 1 март. То ще бъде разположено пред къщичката на мартенския базар, която е предоставена безвъзмезно за инициативата от Община Русе.

Над 900 видове мартенички и пролетни картички са изработили децата, които ползват услугите на комплекса заедно със своите родители  и приятели – доброволци.
Мартенския базар се провежда с благотворителна цел за втора поредна година. Миналата година  бяха събрани 500 лв, които покриха част от разходите за лятна почивка на децата в с. Вонеща вода.

Тази година целта на благотворителната  кампания  е да събере достатъчно пари за летен еко лагер  на децата и участие в  Узана фест. Ползвателите на услугите в комплекса вече са започнали работа по различни еко идеи, една от които също ще бъде представена на мартенския базар - еко торбички, изработени с помощта на от ученици от Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова”.

Идеята за осъществяване на инициативата е на СНЦ, „Еквилибриум” и Клуб „Отворено общество” – Русе, които управляват в партньорство Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Русе.