Възпитаник на Колорит получи награда на международен конкурс
Възпитаник на Колорит получи награда на международен конкурс / archiv.DarikNews

Седемгодишният Павел Енев от арт школа „Колорит" спечели втора награда от осмия международен конкурс за детска рисунка „Славянски извор", провел се в град Клайпеда - Литва.

Възпитаник на Колорит получи награда на международен конкурс
netinfo

Високото отличие му е присъдено за творбата „Българска мома", изпълнена в смесена живописна техника. Поощрителна награда получава Ралица Банкова - 17 години за „Българска сватба".

С дипломи за отлично представяне в международната изложба са отличени - Александър Борисов - 7 години и Валентина Таблова - 6 години. 

Конкурсът е посветен на паметта на славянските учители Кирил и Методий. Организатори са Международния център за култура и изкуство, община Клайпеда и арт училище „Андрей Рубльов". Представени са над 20 000 рисунки на деца от 20 страни на възраст от 6 до 16 години.

Целта на конкурса е да насърчава интереса на децата към националната им култура и история, към християнските свети места.

Журито е оценило творбите, притежаващи оригиналност и артистичност при пресъздаване на националните традиции, или евангелски мотиви, както и използването на разнообразни изразни средства и техники.Школата е получила покана за участие в деветото издание на конкурса, съобщи ръководителката на школата Майя Ананиева.