Болница за плюшени мечета лекува детски страх
Болница за плюшени мечета лекува детски страх / организатори

Болница за мечета е поредната изненада за старозагорските малчугани, която е част от инициативите, посветени на Международния ден на редките болести.

Болницата за мечета, която се провежда за втори път в Стара Загора, кани всички малчугани да доведат плюшените си играчки на доктор.

В събота и неделя от 11.30 до 15 часа в Park Mall Стара Загора под формата на игри и забавления децата ще разговарят за болестта и здравето на плюшените си играчки с „лекарите"-различни специалисти и студенти по медицина, ще получават съвети за хигиена и здравословен начин на живот. Това ще позволи да се намалена тревогата, свързана с посещение на лекари или болници и да допринесе за подобряването на детското здраве. В Болницата за мечета децата получават възможност да бъдат активната страна в консултация с лекар.

Настроение, усмивки и веселие по време на Болницата за мечета ще внесат малките таланти от Клуб по спортна гимнастика - Стара Загора, ДМФ „Звездопад", ДВГ за християнски песни „Дъга", Център Голд степ и Клуб по спортни танци "Загора данс 2005" и Балетно-мажоретен състав "Родина".

„Болница за плюшени мечета" е международен проект за деца между 3 и 7-годишна възраст, организиран от студенти по медицина в Норвегия, Великобритания, Австралия и др.

Инициативата се осъществява благодарение на: Асоциация на студентите медици в България - клон Стара Загора, Звено за ранна интервенция към сдружение "Самаряни", Дебра България, БАТО, Парк Мол Стара Загора.

Събраните средства повреме на събитиeтo ще бъдат дарени за лечението на Раличка с рядката диагноза Булозна епидермолиза - лекарства и консумативи, които не се поемат от здравната система.