Столичанка спечели конкурса на Лот Лориен
Столичанка спечели конкурса на Лот Лориен / източник на снимката: арт формация Лот Лориен

Столичанката Диляна Делчева стана победител в конкурса за дизайн на обложката на новия албум на арт формация Лот Лориен. „Проекта на младата художничка одобрихме единодушно след вътрешно гласуване”, обяви екипът на групата.

На второ място с еднакъв брой гласове бяха класирани Венелин Миланов от Варна и съвместният труд на Петко Иванов от Стара Загора и Славина Стоянова от Генерал Тошево.

„Искаме да благодарим на всички, които участваха в конкурса и ни изпратиха своите идеи. Оценяваме времето и вниманието, което са отделили”, заявиха музикантите.

Те подчертаха, че обложката, предложена от Диляна, най-точно се доближава до собствената им представа за външния облик на албума и изразява най-пълно емоцията от  композициите в него.

За победителя в конкурса рисуването, компютърната анимация и фотографията са колкото хоби, толкова и професия. Тя се интересува от книги и филми от жанровете фентъзи и научна фантастика, от дигитални изкуства, рок и метъл, като същевременно с това се изявява и като журналист в сайт за „тежка” музика.

Диляна има впечатляващ бекграунд – завършила е “Графичен дизайн” в Национална гимназия за приложни изкуства “Св. Лука”, след което следва “Приложни изкуства” в Нов български университет.

През 2009 г. Диляна печели второ място в конкурс за обложка на финландската група Sonata Arctica, а през 2011 г. – първо място за обложка на сънародниците им Dreamtale. Рисува още за бандите Absinthium (Италия), Inner Terror (САЩ), Dotma (Финландия), Gothmog (Испания), Celesty (Финландия), Serenity (Австрия), Midnight Madness (Италия), Black Knight Symfonia (Монако) и др.

Два нейни проекта са отпечатани върху фланелките на Leviathan (Германия), а в момента работи върху дизайна за новия албум на Amaseffer (Израел), чийто вокалист е бившият фронтмен на Therion – Mats Leven.

Официалната промоция на завършената визия на албума предстои.