Малчугани творят огледала уникати
Малчугани творят огледала уникати / netinfo

Един от най-ценените предмети от всяка дама е огледалото. Познавайки това женско увлечение към него, малчуганите от Формация за любителско творчество „Фантазия" към НЧ „Хр. Ботев 1937″, превърнаха обикновени огледала в истинско произведение на изкуството. „Ретро", „Бели рози", „Огледало на спомените", „Домино", "Старо кино", Фолк", „Черно и бяло", „Детство" са част колекцията, която бе представена по време на „наздравицата" в чест на успелите жени, организирана от областния управител Константин Гребенаров.
Огледалата са декорирани с хартия, стъкло, дърво, текстил и всякакви други естествени материали. Техният брой е ограничен с оглед на уникалната им изработка. Две от произведенията от снощи са собственост на заместник областния управител Златина Дукова и Христина Секлемова- собственик на парти агенция „Крис".
Ръководител на школата е Павлина Зенгинова - художник и специалист в областта на приложните изкуства. Малчуганите в школата на Поля, както я наричат приятелите, освен с коване на дървените рамки на огледалата и декорацията им, успешно се занимават и с рисуване върху стъкло. С фантазия и усърдие всеки ненужен съд се превръща в практична вещ - ваза, кутийка за бижута или други съкровища.
Бургазлии могат да разгледат изложбата на малките таланти в галерия „De`Art", като част от поредицата изложби „Учител-Ученици".