Градина на добротворството в Стара Загора
Градина на добротворството в Стара Загора / netinfo

По повод честването на 113 години от създаването на старозагорското благотворително дружество „Добрий Самарянинъ", днес бе открита Градина на добротворството. Инициативата е на Сдружение „Самаряни" като част от кампанията „Имам приятел - добър самарянин". Тази година мотото е „Доброто не пада по-далеч от дървото!".

Четирите декоративни дръвчета, които бяха засадени напомнят за четирите местни самарянски дружества „Добрий Самарянинъ" (3 март, 1899 г.), червенокръстките „Самарянка" (9 декември, 1910 г.) и „Самарянин" (15 декември, 1911 г.). Сдружение „Самаряни" припознава себе си като естествен продължител на идеята за самарянството в Стара Загора.

Всички дървета в Градината на добротворството са дарени на Сдружение „Самаряни" в знак на съпричастност към каузата за популяризиране на историческите корени на добрите каузи.

На засаждането присъстваха представители на Областния съвет на БЧК и приятели на „Самаряни".

Ако някой старозагорец има желание да се включи в инициативата със свое дръвче, може да заповяда в централния офис на Сдружението, който се намира на ул. „Патриарх Евтимий" №57. Подробна информация на www.samaritans.bg.