Детска градина Дъга участва в международен проект по програма Коменски”
Детска градина Дъга участва в международен проект по програма Коменски” / ЦДГ 11

Детска градина № 11 "Дъга" в Добрич работи по многостранен европейски проект „Природата - нашето удивително богатство", реализиращ се по програма "Коменски". Партньори в него са заведения от Румъния, Испания, Португалия, Литва, Словакия, Полша, Турция и Франция, съобщават от учебното заведение.

С помощта на проекта педагозите се надяват да развият в децата интерес към разнообразието в природата, който да прерасне в мотивирано поведение за цял живот. Основният фокус на внимание е обърнат към видовете под риск от изчезване. Партньорите споделят знания за видовете растения и начина им на живот, които ще бъдат подредени в библиотека. В добричкото детско заведение ще бъде създадена и ароматна градина с билки от региона.

Децата ще получат повече знания за глобалните климатични процеси, за разделното събиране на отпадъци и за опазването на чистотата в града. Проектът ще повиши и информираността и отговорността на учителите и родителите по отношение на околната среда. Семействата на малчуганите се включват активно в дейностите, отбелязват от градината.