Ученици от Гимназията по туризъм с два златни медала и с мениджър за един ден
Ученици от Гимназията по туризъм с два златни медала и с мениджър за един ден / netinfo

С 2 първи места се завърнаха ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев" от Регионално състезание за най-добър млад готвач, сервитьор, хлебар, сладкар и барман, провело се от 16-ти до 18-ти март в Поморие.  Единадесетокласничката Атанаска Грозева спечели златен медал за най-добър млад готвач. Тя приготви норвежка сьомга с кус- кус, патешко магре и тирамису за десерт. Освен това получи предложение за работа през лятото в 5- звезден хотел в Поморие. Тихомира Генева от 12-ти клас стана най-добър млад хлебар и сладкар. Тя измайстори "Макови пантофки" и сладкиш „Шоколадова магия".

Общо 16 професионални училища се представиха в състезанието в Поморие. То се провежда от МОМН в партньорство с Българската асоциация на професионалните готвачи и асоциациите на сомелиерите и барманите.

За трета поредна година днес хасковската Гимназия по туризъм взе участие в инициативата „Мениджър за един ден".  Тя се организира за единадесети път от фондация „Джуниър Ачийвмънт България" под патронажа на Министерството на финансите и патрон министъра на финансите Симеон Дянков.  Венцислав Филипов от  11 „В" клас, специалност „Търговия",  получи покана да заеме позицията „мениджър продажби" за ден от верига магазини за продажба на  индустриална техника. В рамките на работния си ден Венцислав разработи онлайн рекламна стратегия за региона Хасково - Димитровград - Харманли - Любимец.