Стартира конкурс за детска рисунка Не на цигарите
Стартира конкурс за детска рисунка Не на цигарите / sxc.hu

Международен конкурс за детска рисунка "Не на цигарите" организират Националният център по обществено здраве и анализи, съвместно с италианската Национална асоциация за борба с раковите заболявания (A.N.V.O.L.T.) , съобщават от РЗИ-Бургас.

Конкурсът е част от международен проект, който тази година включва България, Италия, Македония и Румъния. Право да участват в него имат деца на възраст от 5 до 11 години от цялата страна. Крайният срок за изпращане на рисунките е 10.05.2012 г. в Националния център по обществено здраве и анализи - София, бул."Академик Гешов"15.

Голямата награда е екскурзия в Рим, заедно с наградените деца от другите държави-участнички в конкурса. Останалите отличени от журито малки художници ще получат предметни награди. По традиция председател на комисията е художникът Иван Яхнаджиев. В състава й влизат: представител на O.N.L.U.S. - представена от Фондация „България Младежка Превенция", художници, психолози, специалисти по промоция на здраве от НЦОЗА, МЗ, експерти от МОМН и МФВС.