Конкурс Цветята и децата обявява галерия Чурчулиев
Конкурс Цветята и децата обявява галерия Чурчулиев / DarikNews, архив

 

Конкурс „Цветята и децата" обявяват община Димитровград и художествената галерия „Петко Чурчулиев". Темата е „Цветето на моите фантазии", а с най-добрите творби на 11 април в галерията ще бъде открита изложба, която ще бъде част от програмата „От Цветница до Великден". Конкурсът е насочен към деца от 4 възрастови групи:   предучилищна възраст,  ученици от 1 до 4 клас, от 5 до 8 клас и от 9 до12 клас. Те трябва да представят до 3 работи, изпълнени с материали и техника по желание- рисунки в цвят, без ограничения на техниката (акварел, пастел, цветни моливи, темпера и др.); апликации и приложно изкуство (текстил, дърво, керамика, тел и др.); фотографии върху хартия или картон (с размер не по-малък от 21 см на късата страна).

Крайният срок за предаване на конкурсните работи в галерията е до 6 април, като всеки от авторите трябва да посочи име, години, училището, в което учи и телефон за връзка.

Ще бъдат поощряват работите, в които има много фантазия, както и усет за цвят, материал и композиция, а най-добрите от всяка възрастова група ще получат награди при откриването на изложбата на 11 април, съобщи Надежда Стойнева.