Група ТЕМП ще представя Враца на международен фестивал
Група ТЕМП ще представя Враца на международен фестивал / ТЕМП Враца

Младите таланти от театрална група ТЕМП Враца ще представят огнената театрална игра "Криле в огъня" по врем на V-я международен фестивал на аматьорския театър "Рига играе театър"- 2012. Фестивалът се организира от Министерство на културата на Латвия в сътрудничество със завода за електроника "VEF", Националния дворец на културата, Центъра за  народно творчество "Little Guild", "Арт фолк" и Културния център "Ritums", както и общински културни институции и сдружения, детски и  младежки центрове в Рига.

Ръководителят на групата Георги Врабчев е избран да води майсторски клас режисура. Георги Врабчев, който е и председател на Българската асоциация на аматьорските театри (БААТ), ще бъде член на международното жури на фестивала и заедно с младежите от театрална група ТЕМП са натоварени с нелеката задача да организират официалната церемония по закриване на форума.

Групата заминава благодарение на финансова помощ от Община Враца и дарители, като разходите там се поемат от организаторите.


Междунароният фестивал "Рига играе театър"- 2012 ежегодно представя най-добрите постижения на аматьорския театър в Латвия и Европа. По време на форума се организират демонстрации, дискусии, уъркшопове и майсторски класове, които представят последните тенденции на театралното изкуство.

Тази година във форума ще участват театрални групи от Латвия, Литва, Естония, Дания, Австрия, Холандия и България.