Деца помагат на животните в приюта за кучета в Стара Загора
Деца помагат на животните в приюта за кучета в Стара Загора / Общинска администрация - Стара Загора

Настъпващата пролет събуди желанието на деца от 6 клас на СОУ „Максим Горки" в Стара Загора да бъдат полезни и да вършат добри дела. Решили са да помогнат на животните от приюта за кучета в града, като съберат пари и им купят храна.

Пътят от решението до изпълнението не е дълъг - просто сами заплитат червено-белите символи за древния български обичай Баба Марта. Изработените мартеници продават сред своите съученици и учители, с разрешение на директора на гимназията Мариана Пенчева. Така успяват да съберат 235 лв., с които закупуват 8 чувала по 20 кг. суха храна, 2 пакета пръчки и 6 консерви за малки кученца. Координират действията си и доставят храната до приюта с одобрението на директора на зоопарка в Стара Загора д-р Радослав Михайлов.

Според Красимира Колева, Валерия Кръстева, Даяна Аладжова, Динко Янков, Кристиян Александров, Георги Жорес и Иван Асенов, пролетта прави хората по-добри, но те се чувстват истински щастливи, когато помогнат на някой - дори той да не може да им благодари. Те успяха да покажат не само на връстниците си, че не е важно колко си голям, а колко са големи мечтите ти.