Деца написаха приказки и ги илюстрираха
Деца написаха приказки и ги илюстрираха / DarikNews.bg

Деца от Велико Търново и Балван написаха приказки и илюстрираха сами своите истории. Повече от 20 малки писатели вчера се събраха в голяма великотърновска книжарница, за да отпразнуват Международния ден на детската книга и да прочетат авторските си истории.

Сред участниците имаше и един творчески колектив от Дома за деца в Балван. Галя Здравкова, Христо Надеждов и Стефан Радков са написали приказката „Мечтата на Алекс".

Идеята за този празник на детското творчество е на Арт - центъра във Велико Търново и популярната книжарница. Според предварително обявените условия за участие, малчуганите е трябвало сами да напишат приказка и след това да нарисуват илюстрациите. И по този начин да покажат как искат да изглеждат техните книги.

До 23 април, когато се отбелязва Световният ден на книгата и авторското право, книжките на невръстните автори ще останат на разположение в книжарницата. Всеки може да ги прочете и разгледа, а след това да гласува за тази, която най-много му е харесала. Победителят бъде обявен на 23 април, но подаръци ще има за всички деца, участвали в състезанието.