Движение Заедно за децата ще помогне на двама зрелостници с благотворителен базар
Движение Заедно за децата ще помогне на двама зрелостници с благотворителен базар / Дарик Добрич, архив

Движение „Заедно за децата"-Добрич организира  за пета поредна година Великденски благотворителен базар. Той ще се състои на 7-ми и 8-ми април - Лазаровден и Цветница, в двора на православен храм „Света Троица".  За продажба ще бъдат изложени уникални ръчно направени сувенири и подаръци, подходящи за великденска украса с характерните за празника символи - венци, боядисани дървени яйца, кошници и панери, изделия с декупажна техника, рамки за снимки и др. Предметите са изработени от членовете на движението.

Със събраните средства ще бъдат подпомогнати двама абитуриенти - момче и момиче, настанени в социалното заведение „Преходни жилища" - Добрич, съобщи Боряна Ашикова от движение „Заедно за децата".

Това е поредната благотворителна проява на организацията, след мартенския пролетен базар. На него са били събрани 600 лева, като част от тях също ще бъдат предоставени на абитуриентите. На Великден миналата година майките от движението събраха от инициативата си 1700 лева. Тогава средствата получиха 5 социално слаби зрелостници.