Дар за Великден за над 100 социално слаби бургазлии
Дар за Великден за над 100 социално слаби бургазлии / Дарикнюз, архив
"Дар за Великден" за над 100 социално слаби бургазлии
52184
"Дар за Великден" за над 100 социално слаби бургазлии
  • "Дар за Великден" за над 100 социално слаби бургазлии

Над 100 пакета с храни ще бъдат раздадени на социални слаби граждани в кампанията „Дар за Великден", това съобщи за Дарик Виолета Радева, областен секретар на БЧК - Бургас. Кампанията се проведе от 22 март до 6 април, като в нея се включиха граждани и фирми. Пакетите ще съдържат хранителни продукти - боб, леща, ориз, брашно, макаронени изделия, захар и др., ще бъдат раздадени и козунаци, тестени изделия, рибни консерви и напитки.

От местния бизнес са се включили: търговска верига „Сара", Агрокорн - ООД, Джейелпи ЕООД, Атлантик груп ООД, Победа АД, Кока Кола Хеленик Ботълинг къмпани, Бони оборот, Гика пласт ООД. Предоставените хранителните продукти ще са със съответния сертификат за годност, увериха от БЧК - Бургас.

„Огромни благодарности към всички, които се отзоваха на кампанията и за усилията, които положиха доброволци от БМЧК, за да успеем да зарадваме много нуждаещи се по повод Великден. Целта ни е с всяка година да увеличаваме техния брой. Пакетите ще бъдат предоставени на самотни майки, многодетни семейства, хора с увреждания, възрастни хора, сираци", уточни Виолета Радева. Те отговарят на определени условия съгласно Правилник за подпомагане, който дава право за получаване на подобен вид помощи. Задължително условие е доходът на член от семейството на месец да е 80 % от минималната работна заплата.

Раздаването на пакетите ще бъде на 10 април от 10.30 мин. в социалната трапезария на ул. „Оборище" № 95.

чуйте още от Виолета Радева, областен секретар на БЧК - Бургас, в звуковия файл: