„Атака” иска затвор за Фандъкова заради несправяне с кучетата
„Атака” иска затвор за Фандъкова заради несправяне с кучетата / Sofia Photo Agency
„Атака” иска затвор за Фандъкова заради несправяне с кучетата
52231
„Атака” иска затвор за Фандъкова заради несправяне с кучетата
  • „Атака” иска затвор за Фандъкова заради несправяне с кучетата

Кметът на София, заместникът й по екологията и шефът на „Екоравновесие" да бъдат наказани със затвор заради престъпно бездействие по казуса с бездомните кучета, настояха от „Атака". Според националистите Йорданка Фандъкова, Мария Бояджийска и Манол Нейков не са взели никакви мерки за справяне с проблема.

Те показаха кадри от столичния квартал „Малинова долина", където отново било пълно с кучета. Там преди време беше нападнат от глутница кучета проф. Ботьо Тачков, който в неделя почина.

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров изложи аргументите за искането: „Мина достатъчно време, за да се вземат мерки. Чухме изявление на кмета Фандъкова, на заместник-кмета Бояджийска, на шефа на „Екоравновесие" и т.н., че някакви мерки се вземат. Както виждаме, мерки не се вземат. Положението е същото, по същия начин са застрашени хора, които сега живеят там, да бъдат нападнати и всеки момент можем да очакваме нова зловеща случка, в която възрастен човек или дете да бъде нападнат от същите кучета. В тази връзка заявяваме категорично, че искаме оставката на Фандъкова, която не се справя с проблема за бездомните кучета. Нейната оставка е наложителна, както и тази на Бояджийска, отговаряща за ресора, и на шефа на общинската фирма „Екоравновесие", който е новоназначен, Манол Нейков, някой си ветеринарен лекар, военен, сега е сложен на мястото на досегашния шеф Илиян Кърджев. За изброените настояваме прокуратурата да се сакосезира и да приложи член 282 от НК".