22 април - Ден на доброволчеството в Кюстендил
22 април - Ден на доброволчеството в Кюстендил / Дарик Кюстендил, архив

Ден на доброволчеството организира община Кюстендил на 22 април от 10.00 ч. Община Кюстендил е партньор по проект спечелен и изпълняван от Фондация за реформа в местното самоуправление „Граждански мониторинг за ефективно управление на публичните ресурси”.

В неделя с участието на доброволци ще се облагородят детски площадки и ще се залесят зелени площи с райграс, петунии, храсти и дръвчета. За всички доброволци ще има подсигурени работни ръкавици, четки, чували за смет, сандвичи и минерална вода.

Определени са следните площадки: градинката до театъра, пазара (площад 1-ви май); градинката при паметника на Ал. Димитров; паметникът на Людмил Янков - ул. „Ракла, градинката в кв. Запад - срещу блок 81 и 84 (в близост до „Зона спорт”); и централната градска част - (Арката, паметника пред Тодор Александров и градинката пред ОББ).

От община Кюстендил канят всички заинтересовани (граждани, ученици, представители на НПО, на местния бизнес, младежи, читалища, пенсионерски клубове, медии) да вземат участие в деня на доброволчеството.