8 китари подари Ерфурт на музикална школа в Ловеч
8 китари подари Ерфурт на музикална школа в Ловеч / Пресцентър-община Ловеч

8 акустични китари подари градската управа на побратимения на Ловеч немски град Ерфурт на Музикалната школа към Ловчанско читалище „Наука", съобщиха от пресцентъра на общинската администрация в люляковия град.

Инструментите бяха връчени от представителя на немската община Норберт Буссе. Те са за двата класа по китара, в които преподавателите Стефан Тихов и Жан Йорданов обучават 28 ученици от 7- до 16-годишна възраст. Това, което са научили, децата показват на сцена, обхванати в китарния оркестър към читалището. Със свои изпълнения те се представиха и пред гостите от Германия.

Силно впечатлен, Норберт Бусе заяви: „Аз идвам от години в Ловеч и знам, че българите са много музикални и талантливи. Не знаех обаче, че тук имате музикална школа. Научавайки това днес, съм още повече щастлив, че колегите от Музикалното училище в Ерфурт решиха именно китари да ви подарим". Той се ангажира при следващата си визита в Ловеч да донесе нови изненади на възпитаниците на Музикалната школа към читалището.

„Да благодаря за подобен жест, не ми се случва всеки ден. Затова особено ценя това, което днес вие правите за нас". С тези думи изрази признателността си към гостите от Германия секретарят на читалището в Ловеч Пенка Стаменова.

Норберт Буссе е в Ловеч в състава на делегация от Пожарната служба на Ерфурт, която тази седмица е тук по покана на началника на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението" Владимир Кацарски.