Румен Овчаров не би драматизирал отказа на Атака от вота на недоверие
Румен Овчаров не би драматизирал отказа на Атака от вота на недоверие / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Не са ни изиграли. Не сме очаквали, но не бих го драматизирал толкова много, заяви пред Нова телевизия депутатът от Коалиция за България Румен Овчаров по повод оттеглянето на подписите на депутатите от "Атака" от искането за вот на недоверие към правителството.

ГЕРБ всячески се опитва да скрие дебата за АЕЦ "Белене", е мнението на Овчаров. Решението на парламента за прекратяването на проекта беше взето с изключени камери, посочи той.

Според него не бива да се предрича така категорично, че няма да има вот на недоверие. Нека да оставим юристите да си свършат работата и да преценят дали ще има или няма да има вот, каза той.

Аз не мисля, че БСП е направила грешка, като е поискало вот на недоверие, категоричен е Румен Овчаров. Той отхвърли твърденията, че зад решението на "Атака" да оттегли подписите си от искания вот стои бившият президент Георги Първанов. Овчаров каза, че не мисли, че чак в такава голяма степен Георги Първанов може да влияе на политическите процеси в страната. Конгресът на партията трябва да ни позволи да играем по-активно като опозиция, каза червеният депутат, цитиран от БГНЕС.

Има една приказка в политиката - "Не казвай никога никога". Така Румен Овчаров отговори на въпроса дали от БСП биха направили отново коалиция с ДПС или пък коалиция с Меглена Кунева. Депутатът припомни, че в близкото минало от БСП са били опозиция на правителството на НДСВ и после са им станали коалиционен партньор.

Румен Овчаров отново посочи колко е важен проектът АЕЦ "Белене". Според него за 60 години експлоатация на атомната централа бихме спечелили 200 млрд. евро.