Над 350 регистрирани за първото масово благотворително бягане
Над 350 регистрирани за първото масово благотворително бягане / организатори

За първи път в Стара Загора на 21 април ще се проведе благотворително масово бягане „Стара Загора, най-спортният град в България". Повече от 350 души вече са се регистрирали. Организаторите очакват към тях да се присъединят над 100 студенти от Тракийския университет.

За допълнителна информация, и предварителни групови регистрации : тел: 042/602 155, e-mail: office@fund-sz.org или на адрес: Стара Загора, ул. „Граф Игнатиев" 14, както и сайта на инициативата - www.fund-sz.org/sportna-zagora или Facebook http://www.facebook.com/SportnaZagora

Маршрутът на масовото бягане е: бул. „Цар Симеон Велики", бул. „Руски", ул. „Гурко", ул. Отец Паисий", бул. „Цар Симеон Велики".

Може да участва всеки, който се е регистрирал он-лайн или или в събота от 12 до 15.45 часа на площада пред общината. Минималната такса за участие е 2 лева, а максималната е без ограничение. Всеки участник ще получи състезателен номер и силиконова гривна с надпис „АЗ ОБИЧАМ СТАРА ЗАГОРА". Ще има и награди за финиширалите първи при мъжете и жените, за най-млад и най-възрастен участник, за най-атрактивен състезател и за най-масово участие.

Благотворително ще се пробяга малко повече от километър и половина, а организаторите се надяват да съберат средства, с които да се изгради фитнес на открито в градинката на ул. „П.Парчевич" и „Ген.Гурко".

Стартът на благотворителната спортна инициатива ще бъде даден утре в 16 часа на площада пред общината, със специалното участие на изгряващата музикална звезда Рафи Бохосян, победител в първия X Factor България.

Организатори на благотворителното масово бягане са Община Стара Загора, Обществен Дарителски фонд, Спортен клуб Лека атлетика „Берое", Българско училище за политика „Димитър Паница", Национален фен клуб „Берое" и Втора Тунджанска лека пехотна бригада.