Садят 100 кипариса за Деня на Земята
Садят 100 кипариса за Деня на Земята / DarikNews.bg, архив

100 фиданки от вида обикновен кипарис ще бъдат засадени в парк Аязмото в Стара Загора по повод Международния ден на Земята в рамките на инициативата „Да засадим дърво".

Залесяването ще започне в 11 часа на 21 април, събота, в източната част на парк Аязмото, на терен край старите тенис кортове.

В акцията ще участват ученици от екоклубове към Гимназията по ветеринарна медицина „Иван П. Павлов", Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски" и 4 основно училище „Кирил Христов" от град Стара Загора, служители от Регионална инспекция по околната среда и водите - Стара Загора, Регионална лаборатория-Стара Загора, Регионално управление по горите - Стара Загора и Държавните горски стопанства в Стара Загора и Мъглиж, както и кметът Живко Тодоров.

Денят на засаждането е само ден преди Международния ден на Земята, който тази година се отбелязва под мотото „Да мобилизираме планетата Земя".

Всеки, който се чувства съпричастен към каузата „Да засадим дърво", може да се включи и да помогне на 21 април, събота от 11 часа в парк Аязмото.

 

Кампанията ще се отбележи и в още 20 града на страната в партньорството на Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието и храните и вестник „24 часа” по повод на 21 години от създаването на вестника.