Седмокласник от Ловеч спечели стипендия за участие в лагер на НАСА
Седмокласник от Ловеч спечели стипендия за участие в лагер на НАСА / archiv.DarikNews

Ученикът от СОУ"Св. Климент Охридски" в Ловеч Георги Митев, участвал в конкурса за млади лидери в областта на науката е от 7 "б" клас на училището.Наградата, която той спечели в конкурса е стипендия за участие в лагер в космическия център на НАСА .

 

Георги Митев е доброволец в сдружение "Екомисия 21 век" от две години и се включва активно в редица инициативи на организацията. Георги е участвал в конкурса със собствена позиция, изразена под формата на видеоесе, посветено на колонизацията на Марс.

Седмокласник от Ловеч спечели стипендия за участие в лагер на НАСА
netinfo

Заданието на конкурса е включвало представяне на концепцията на български и английски език. Освен факти и данни за спецификата на Марс като планета във видеоклипа е включена и информация за възможностите в бъдеще за живот на хора от Земята на Марс. Ловешкият ученик е спечелил стипендията за участие в лагер на НАСА в конкуренция с още 230 кандидати от цялата страна и очаква с нетърпение пътуването си до космическият център в Измир, Турция през юли 2012 година.

Центърът в Измир е един от петте международни центрове за обучения на НАСА в който за осма поредна година българчета ще имат възможност да се обучават по специално разработени от американски специалисти програми. До този момент повече от 100 български деца на възраст от 9 до 16 години са имали щастието да провеждат занимания на тренажорите в центъра и да разберат в какво се състои подготовката и как протича един космически полет.

В продължение на шест дни участниците правят това, което всеки истински астронавт прави в хода на своята подготовка, като работата протича в мултикултурна среда със специален акцент обучение в лидерски умения и интерактивен метод за преподаване на различни научни дисциплини.