Ученици мерят сили в състезание Млад огнеборец
Ученици мерят сили в състезание Млад огнеборец / DarikNews.bg, архив

Три училищни отбора ще участват в състезанието на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец", което започва от 10,00 часа на стадион "Ивайло" във Велико Търново. В надпреварата ще мерят сили отборите от великотърновските училища „Св. Патриарх Евтимий" и „П. Р. Славейков" и ОУ „Неофит Рилски" в Килифарево.

Състезанието ще протече в две дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека" и „400 метра щафетно бягане с препятствия". Община Велико Търново осигурява наградния фонд за победителите, обезпечава педагогическите ръководители по училищата чрез СИП-ове „Млад огнеборец" и осигурява транспорт за отбора на учениците от Килифарево.

Децата са подготвени за участие в състезанието от инструктори и младши инструктори от група „Държавен противопожарен контрол, планиране и превантивна дейност" към великотърновската противопожарна служба.

Шампионът в комплексното класиране ще участва на областно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец", в което ще вземат участие отборите на всички районни служби за пожарна безопасност в областта. Областното състезание ще се проведе на 14 май от 14:00 часа на стадион „Ивайло".