Младежка инициатива Преди дъжд качулка
Младежка инициатива Преди дъжд качулка / netinfo

Младежки информационен център организира днес по повод  Световните дни за младежка активност, инициатива под надслов „Преди дъжд качулка", информират от ИМКА Габрово. Идеята за инициативата е на доброволеца от Корпуса на мира Робърт Съливан и е свързана с утвърждаване на културата на отговорно поведение на младежите с цел осигуряване на сексуално и репродуктивно здраве и предвенция на ХИВ и СПИН.

Събитието ще се състои  в сградата на ИМКА в Габрово от 17,30 до 19,30 часа. На него ще бъде представено платно с размери 3/ 5 метра, изработено от младежи от град Хасково, на което са изписани послания, свързани с превенция на болестите, предавани по полов път. Платното пътува из страната, за да привлича вниманието на младежите към тези теми.

От Младежкия информационен център канят младежи от областта да се включат в инициативата, като на желаещите ще бъде осигурена възможност да изработят свое платно, да участват в състезателни игри, свързани с основната тема, както и да се забавляват с музикални изпълнения на свои връстници.

По време на инициативата ще има и уокршоп за въртене на пой - от младежи обучители.

« Ще се радваме, ако в инициативата се включат различни млади хора с творчески идеи, които имат желание да се изяват и да рисуват на място или да донесат вече готови свои лични или групови послания на плат, така, че по-късно заедно да оформим подобно промоционално платно с послания за младите хора в Габрово и областта. Всеки раздел трябва да е с размери 30 см на 30 см и да носи послание по зададената тема. Участниците, които представят най-интересни и свързани с темата мини- платна, ще получи сертификат за участие.", споделя доброволецът от Корпуса на мира Робърт Съливан.