Ще искаме от Кабинета пари за спорт и здраве
Ще искаме от Кабинета пари за спорт и здраве / archiv.DarikNews

Кметът на Плевен проф.д-р Стойков обяви пред медиите, намерението си да потърси помощ от държавата за решаване на някои от проблемите на Общината. Той сподели, че такова "масово посещение на ръководен държавен екип в Плевен не е имало от 1984 година". Според него фактът, че Плевен е третият град в който правителството ще проведе изнесено заседание е знак, че седмият по големина град в България е в полезрението на Кабинета.
Спортът е сред приоритетните сфери за които, кметът ще поиска подпомагане от правителството. Община Плевен е собственик на единия от стадионите в града, но "той е в окаяно състояние и няма лиценз за провеждане на футболни срещи от група "Б". Кметът напомни, че ако наесен "Спартак Плевен" влезе в "Б" група, каквито са надеждите, ще се наложи срещите да се играят в Ловеч.Според проф. Стойков, за цялостен ремонт на стадион "Плевен" ще са необходими между 4 и 4.5 милиона лева.

"Всички медицински специалисти са убедени, че Плевен има нужда от линеен ускорител за провеждане на лъче-терапия.В момента 500 наши онкоболни ходят на лъче лечение по другите диспансери, а Университетската болница в Плевен е единствената в страната, която не притежавяа линеен ускорител.

Регионалният музей е най - големият в Северна България, но от 1984 година - откакто се помещава в тази сграда не е извършван сериозен капиталов ремонт. Нужни са сериозни инвестиции за основен ремонт на покрива, на дограмата и мазилката.

Това са част от проблемите, които ще бъдат поставени пред правителството на 15 май, когато то ще заседава в Плевен.
Очакванията на ръководството на общината са, на голяма част от тях да бъде намерено решение. Ако искаме Плевен да запази позицията си на седми по големина град в България, трябва да се погрижим за хората в него и най-вече за младите, като им осигурим работа, условия за спорт и развлечения, места, където да отглеждат децата си, каза още проф. д-р Димитър Стойков.

Българското правителство ще проведе свое изнесено заседание на 15 май, като ще вземе участие и в официалното отбелязване на Празника на Плевен.