Сградата на Даскал Димо - 18  отиде в МВР
Сградата на Даскал Димо - 18 отиде в МВР / archiv.DarikNews

"Първото решение, което взе правителството е за сградата на Общината, която до сега беше под управление на държавата, чрез областния управител", обяви министър Лиляна Павлова след края на заседанието, което се проведе в Плевен. С решението ма Министерския съвет от 15 май тя е предоставена безвъзмездно в собственост на Общината. Министър Павлова коментира, че смяната на собствеността ще доведе до по - добро стопанисване на сградата.

С второто си решение, кабинетът предоставя на община Никопол, сграда за изграждане на регионална система за управление на отпадъците. Сградата в момента се ползва от министерството на земеделието и храните.

С третото си решение се предоставя на община Долна Митрополия един терен в центъра на града, който е бил собственост на Министерството на отбраната.

Последното решение, което обяви министър Павлова се отнася до вече известната сграда в Плевен на улица "Даскал Димо" - 18, която се предоставя безвъзмездно на Министератвото на вътрешните работи и Специализирана дирекция "Оперативни технически операции".

На 15 май, Правителството проведе свое изнесено заседание в Плевен.