В осем клуба по интереси се включиха учениците от Долна Оряховица
В осем клуба по интереси се включиха учениците от Долна Оряховица / Дарик нюз, архив

Осем извънкласни и извънучилищни дейности провежда ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" в Долна Оряховица по проект „Успех", част от програмата „Да направим училището привлекателно за младите хора". Проектът предоставя финансиране на извънкласни дейности с цел създаване на условия за осмисляне на свободното време на учениците в училище.

В училището са създадени са клубовете: „В чудния свят на приказките", „В света на вълшебствата",  „Млад кукловод", „Млад екскурзовод", „Мажоретни танци", „Здравословно хранене", „Млад физик" и „Компютърна мултимедия".

Първокласниците от клуба „В чудния свят на приказките", с ръководител Светла Йорданова, разучават, илюстрират и драматизират известни български приказки.

Участниците в клуба „В света на вълшебствата", който се ръководи от Марияна Николова, попълват създадения от тях читателски дневник - „Приказен лексикон". Чрез него се формира и тяхното оценъчно отношение към красивото и естетичното.

Друга форма за изява на децата е кукленият театър. Малките кукловоди от трети клас и техния ръководител Юлия Пушкарова не само драматизират приказките, но и сами изработват своите двуизмерни кукли.

Участниците в клуб „Млад екскурзовод", по ръководството на Маргарита Харлова пък пресъздадоха по неповторим начин най- красивите пролетни празници- Лазаровден, Великден и Гергьовден.

Проектът даде възможност в училището да бъде създаден и един съвсем нов, но изключително атрактивен състав за мажоретни танци. Възпитаниците на Нина Савова се представиха на ниво по време на патронния празник на училището, а танците им направиха паузите между отделните състезания в спортния полуден още по- вълнуващи.

Тогава показаха своите умения и участниците от клуба по здравословно хранене, чийто ръководител е Надежда Величкова. Те изненадаха всички с вкусни, апетитни и естетически поднесени кулинарни изделия.

 Тайните на физиката и приложението им реалния живот изучават участниците в клуба „Млад физик". Под вещото ръководство на Красимир Димитров те изработват модели на електрически изделия и апарати.

Отразяването на всички дейности по проекта е в ръцете на младите специалисти от клуба „Компютърна мултимедия", ръководен от Маруся Гечева. Те снимат и обработват, с помощта на изучаваните от тях програми, различните дейности и изяви на всеки един от клубовете.