Дарение за Дневния център от Мис и Мистър ПМГ
Дарение за Дневния център от Мис и Мистър ПМГ / Влади Владимиров

Гладиатор  и електрическа пътека дариха на Дневния център "Вяра, надежда, любов" в Кюстендил учениците от ПМГ. Средствата от благотворителното шоу Мис и Мистър ПМГ. Един от организаторите, ученичката Ана- Мария Манчева получи свидетелство за дарението и благодарностите на екипа на центъра.

"Уредите бяха избрани от ръководството на Дневния център, което прецени какво е най- необходимо за децата  и тяхното развитие. Дневният център не е бил обновяван, откакто е създаден. Средствата за дарението са от спонсорите на конкурса, на които им благодаря, както и от приходите от продажба на билети", каза Ана- Мария Манчева.

Капацитетът на центъра е 24 потребители, но децата идват за определени часове и обикновено варират от 28- 30 на ден. Дневният център разполага със собствен транспорт.

"Инициативата на учениците от ПМГ бе доста изненадваща за нас. Това показва, че все пак децата не мислят само за развлечение, а и са социално ангажирани. Преценихме, че това са уреди, които ще допринесат за общото физическо раздвижване на децата и за работа с отделна групи мускули, по преценка и на нашия рехабилитатор. Нашият център се посещава от деца с физически и ментални увреждания. Стараем се да създадем такава обстановка в центъра, която да допринася за максималното развитие на всяко дете. Работим по летен план на грижи. Организирахме екскурзия до парка в Дупница, децата бяха очаровани. Направихме излет до  зоологическата градина в Хисарлъка. Сега предстои посещение на плувен басейн. Стараем се да разнообразим живота на децата и най- важното да ги интегрираме в обществото, което е и една от основните цели за създаването на този център", заяви пред Дарик директопът Мая Мицова.