Благотворителен базар без аналог обединява служители, приятели и партньори на Комплекса за социални услуги
Благотворителен базар без аналог обединява служители, приятели и партньори на Комплекса за социални услуги / DarikNews, архив

Благотворителен базар за набиране на средства за лятна програма на децата организира утре от 14.30 до 20 .00  Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Русе .

20 щанда с над 30 „продавачи” ще очакват русенци, които искат да помогнат за пълноценна и забавна програма на децата в неравностойно положение, клиенти на комплекса.

Служителите от социалното заведение се включват в базара с ръчно изработени бижута, дръвчета от ествествени материали, бикови възглавнички за спокоен сън, керамични амулети за успех, гоблени, оригами и др.

На специален щанд приемни родители ще предлагат изработени от тях сувенири и освен това ще отговарят на въпроси на посетителите за примната грижа.
Ученици от Средно училище с преподаване на европейски езици се включват със свои творения  под надслов „Благотворец Храбър”, а техния съученик Димитър Трифонов  ще предлага свои художествени творби.
Лятно настроение за дома ще предоставя с творбите си и художника Огнян Балканджиев.

Регионален исторически музей се включва в благотворителната инициатива с отделен щанд с изделия от мъниста.

„ЕКО творител” ще предложи на русенци екологични торбички, изработени с помощта на ученици от Плофесионална гимназия по облекло.

„Отворен щанд” обединява участието на Клуб „Отворено общество” – Русе и приятели, на който ще се предлагат стари грамофонни плочи, декоративи пеперуди, уникални изделия от плат за дома и декорация на нокти с морски мотиви.
Сдружението на българските майки също участва в благотворителния базар с дарение на изделия , изработени от членовете на организацията.

За да бъдат задоволени всички вкусове ще се предлагат също така луксозни книги, цветя за дома, плодови и кулинарни изненади. В края на благотворителния базар без аналог ще бъде разиграна томбола с голяма награда – телевизор, дарение от кандидат приемни родители.