Нова детска площадка във Видин
Нова детска площадка във Видин / Община Видин

Заместник-кметът на Община Видин инж. Добромир Дилов и президентът на INNER WHEEL - Видин Галина Илиева заедно прерязаха лентата на обновената детска площадка до Стамбол капия. Всички съоръжения на площадката са пребоядисани и освежени. Поставена е специална гумирана настилка и е оформен нов пясъчник. Така детската площадка в центъра на града отговаря на европейските изисквания за безопасност и на екологичните норми.

Обновяването на площадката става възможно с подкрепата на видинския клуб INNER WHEEL, който събира средства за тази цел на благотворителен мартенски бал. Ремонтите и освежаването на съоръженията за игра са извършени от строителната група на общината.

Добромир Дилов припомни при откриването на площадката за обещанието на кмета на Видин Герго Гергов да се обновят местата за игри на децата и изградят постепенно нови модули не само в центъра, но и в по-отдалечените квартали на Видин.

Събитието продължи с програма, подготвена от ЦДГ „Желязко Попниколов" и ЦДГ „Славейче". На всички деца, които се събраха на площадката, бяха раздадени лакомства.