Първа лятна читалня на открито откриват в Цар Симеоновата градина
Първа лятна читалня на открито откриват в Цар Симеоновата градина / НАРД

Първата лятна читалня на открито за град Пловдив ще стане факт на 4-и юли. Младежите от Местния център за работа с доброволци към Детски отдел на Народна библиотека "Иван Вазов" ще посрещнат любителите на четенето в Цар Симеоновата градина от 10,00 часа и ще покажат на децата невероятни забавления с книжки. Голяма част от тях са дарени от пловдивчани, а новите издания са осигурени от български издателства.

Първата книжка за инициативата "Стара книжка - нов читател", в която се събираха стари, но любими издания за деца, бе "Пипи Дългото чорапче". Организаторите приемат 'умалелите' вече книжки до края на юли, когато, а в замяна ще черпят със сладки бонбони, защото "Четенето е сладко". Така се казва и брошурата, която разказва какво още се случва в Детски отдел.

"Библиотека в парка - да се срещнем в Градската градина" ще се провежда всяка сряда до края на юли, в 10 часа в района на Пеещите фонтани. Желаещите могат да се включват свободно в инициативата, както и да водят приятели. Ако не открият подходящата книжка, Детски отдел е наблизо, за да помогне.

Доброволците на НАРД ще показват интересни игри, описани сред страниците, ще насочват в откриването на подходящата книга за възрастта на детето, ще четат на по-малките, ще показват как се прави минитеатър, ще помагат в оцветяването на любими герои.