Празник на здравето и красотата се проведе в Силистра
Празник на здравето и красотата се проведе в Силистра / снимка:Община Силистра

В Дунавския парк на Силистра се проведе Празник на здравето и красотата, посветен на Световния ден за борба с наркоманиите. Инициативата се осъществи в рамките на кампания „Красотата в моя свят”, организирана от Община Силистра, Превантивният информационен център по зависимости и Клуб „Превенция на зависимостите”. Програмата на празника включваше  горещи танцови битки между представители на силистренски училища, забавно – познавателни игри, рисуване и награждаване на победителите във фотоконкурса „Красотата в моя свят”.

Денка Михайлова, зам.-кмет „Хуманитарни дейности” при Община Силистра поздрави всички участници в празника на здравето и красотата и им пожела да са здрави, весели, да спортуват, да танцуват, да рисуват, да се забавляват без наркотици и ги увери, че винаги могат да разчитат на Община Силистра, защото младите хора на Силистра трябва да се чувстват добре в своя град.

Празникът събра млади хора, които показаха, че всеки трябва да открие красивото в приятни за него занимания и изживявания, защото в живота има толкова светли алтернативи на употребата на наркотични вещества, в които да намира себе си и към които да се насочи.

Празникът стартира със спортно – забавните игри, в които сили премериха пет отбора - представители на Ученическия парламент, БМЧК, ЦУТНТ и Центъра за работа с деца.  Отборите преминаха през пет препятствия: футбол, баскетбол, бягане с препятствия, стрелба с пневматично оръжие и викторина, свързана с последствията от употребата на психоактивни вещества. Най-точен в попаденията и бърз бе отборът на Ученическия парламент, който заслужено стана победител.

Много красота и изящество показаха участниците в танцовите битки, които се състезаваха в стил модерен балет, брейк и хип – хоп. Приза „победител в танцовите битки” бе връчен на малките грации Мария, Никол и Пресияна от ОУ „Отец Паисий”.

Участниците в празника на здравето имаха удоволствието да видят победителите в конкурса за фотография на тема „Красотата в моя свят” и да разгледат заснетите от тях красиви моменти. На първо място във фотоконкурса се класира Надежда Стоянова от ЕГ „Пейо Яворов”, второто място бе присъдено на Александър Станчев от ПГСУАУ „Атанас Буров”, третото място си поделиха Иван Красимиров от ПГМТ „Владимир Комаров” и Деница Кирилова от  ПМГ „Свети Климент Охридски”.

Победителите и участниците в празника на здравето получиха награди, връчени от Денка Михайлова, зам.-кмет „Хуманитарни дейности”.