Хасковлийка стана световен вицешампион на карате
Хасковлийка стана световен вицешампион на карате / netinfo

Силвия Вангелова от карате клуб "АидаНет Вадорю" спечели вицешампионска титла (сребърен медал) в дисциплината КУМИТЕ до 54 кг при много силна конкуренция. Силвия участва в едно от най-престижните състезания за 2102 година на Световната Карате Федерация за каратеки до 18 години - КАРАТЕ 1 - 5-та Световна Купа. В нейната категория участваха медалиски от Европейски, Азиатски, Африкански шампионати, както и от Световни пъвренства и купи и Силвия се пребори и победи някои от тях.

Тя безапелационо, преодоля състезателките на  Азърбейджан - 7-ма на Европейското първенство със 7 на 3, гъркинята - европейска вицешампионка от Баку с 8 на 0, шампионката на Турция и трета от Световната купа с 1:0. На финала се срещна с шампионката от миналата година на световната купа и медалистка  от Африканския шампионат състезателката на Египет.

Това постижение е третия сребърен медал за Българската Национална Федарация по КАРАТЕ от Световни първенства и купи на Световната Карате Федерация постигнати през годините, което нарежда Силвия сред най-успешните каратеки в родното карате.

Васил Ривов  при 12-13год.  - завоюва Бронзов медал / 3м / в дисциплината КУМИТЕ до 45кг., което е много добро представяне в дебюта при децата, които за първи път тази година бяха включени в програмата на Световната Купа. В състезанието взеха участие над 500 състезатели от 35 държави от всички континенти от целия свят, между които Египет, Италия, Русия, Аржентина, Австралия, ХонгХонг, Израел, Турция, Иран, Англия и др.