Национален фестивал на алтернативното кино в Попово
Национален фестивал на алтернативното кино в Попово / Пресцентър общинска администрация - Попово

ІХ национален фестивал на алтернативното кино "Мини-филм Попово `2012" ще се проведе на 13 и 14 юли в Бялото градче. В читалище „Св. Св. Кирил и Методий" ще бъдат прожектирани 40 филма. Те ще бъдат оценявани от жури с председател режисьора проф. Венелин Грамадски и членове Мартина Чачевска и Пламен Пенев.

Фестивалът се провежда под патронажа на Министерството на културата и в партньорство със Съюза на филмовите дейци и телевизия "СКАТ". Откриването ще бъде в 19.00 часа на 13 юли в салона на читалището, а от 20.00 часа е предвидено провеждането на любителска киновечер.

Националният фестивал „Мини-филм Попово ‘2012" има конкурсен характер. Любителски ще бъдат прожектираните филми. Прожекциите ще бъдат на 14 юли от 9.30 до 17.00 часа. Ще последва среща на Федерацията на алтернативното кино с кинолюбителите и обсъждане на представените конкурсни филми. В 20.30 ч. ще бъдат връчени наградите на фестивала. Журито на фестивала присъжда призовите награди, както и специалните за сценарий, режисура, операторско майсторство и звуково оформление. Ще бъдат връчени още две награди - голямата награда на ТВ „СКАТ" и отличието на Съюза на българските филмови дейци.