Продължава лятното екоучилище в библиотеката
Продължава лятното екоучилище в библиотеката / DarikNews

В понеделник в Русенската библиотека започва третото поредно лятно екоучилище на детски екоклуб ”Ела” към Международно дружество „Елиас Канети”, организирано през тази година. В продължение на една седмица, чрез различни игри, виртуални пътешествия, художествено-творческа и приложна дейност, децата ще се запознаят с теми, свързани с опазването на околната среда.

По време на занятията участниците ще научат повече за  биоразнообразието, замърсяването на околната среда, изчезнали и застрашени животни и начините за опазване на природата. Те ще продължат да допълват детския зоолексикон, да създават рисунки от природни материали, ще се върнат в миналото и ще сътворят динозавърски зоопарк, а след това ще преминат години напред и ще проектират зеления град на бъдещето, ще рециклират хартия и на нея ще напишат своите послания за по-чиста околна среда.

Освен тези образователни занимания, са предвидени много игри на сред природата, с които организаторите се надяват да направят съвместната работа по-приятна и забавна. Лятното екоучилище на екоклуб “Ела” се организира в рамките на  Проект “Човек, технологии и околна среда. Чрез образование за устойчиво екологично развитие на Русе и региона".