„Морска алея на книгата“ за втори път в Бургас
„Морска алея на книгата“ за втори път в Бургас / netinfo

За втора поредна година в Бургас ще се проведе изложението „Морска алея на книгата". 25 водещи български издателства, от които 4 бургаски, ще предложат на бургазлии и гостите на града възможност да закупят книги на преференциални цени, както и среща с някои от техните автори.
От 21 до 29 юли алеите около Културен център „Морско казино" и сцена „Охлюва" ще се превърнат в своеобразна книжарница на открито, където издателите ще разположат в общо 11 шатри своите книжни щандове. Всяка вечер програмата на „Алея на книгата" предвижда представяния, литературни четения, срещи с нови и утвърдени имена на българската литература. Своите най-нови книги ще представят над 20 автора, сред които Калин Терзийски, Стела Даскалова, Ваня Жекова, Теа Денолюбова, Светла Балтова, Пламен Тотев, Станислава Стоева, др.
Официалното откриване на книжното изложение ще бъде на 21 юли от 17.30 часа. То ще започне с детско шоу, посветено на една от класиките в световната литература - „Алиса в страната на чудесата". Събитието ще продължи с представяне на стихосбирката „Непознати улици" на бургазлийката Мария Мутафчиева - Мери и концерт на групата й Мери Бойс Бенд.

Инициативата е част от стратегията на Община Бургас за развитие и популяризиране на културния живот в града, а партньор на проекта е Асоциация „Българска книга".