За първи път възстановка на „Подвигът на Хаджи Димитър
За първи път възстановка на „Подвигът на Хаджи Димитър / Община Казанлък

За първи път ще бъде направена възстановка на историческите събития, разиграли се под връх Бузлуджа през 1868 г. Освен това на връх Хаджи Димитър пред паметника на войводата ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите четници и поднасяне на цветя и венци. Поводът е 144 - та годишнина от гибелта на Хаджи Димитър и неговата чета. Началото на ритуала е от 10:30 часа на 21 юли - събота. Участие в честването ще вземе и областният управител Недялко Недялков.

Регионален клуб „Традиция - 23 Пехотен Шипченски полк" - Казанлък, заедно с членове на Националното дружество „Традиция" ще направят възстановка „Подвигът на Хаджи Димитър". Ще участват 80 членове на националното дружество и регионалния клуб, от които 23-ма бе бъдат четниците.

За родолюбците, изкачили върха, за да сведат глава пред героите на България, е подготвена програма от патриотични песни и стихове. Ще бъде раздаден и обреден курбан в памет на загиналите.

Организатор на честването е община Казанлък. За гражданите, желаещи да участват в честването, е организиран транспорт. Автобусите тръгват от 9.30 часа на 21 юли събота, пред хотел „Казанлък". Цената на билета в едната посока е 1.50 лв.