Добрич е домакин на балканиада по волейбол за момчета
Добрич е домакин на балканиада по волейбол за момчета / netinfo

Балканското първенство по волейбол за момчета до 15 години стартира днес в зала "Добротица" в Добрич. Участие ще вземат 4 отбора - Сърбия, Румъния, Турция и България.

Младите български волейболисти от 3 седмици провеждат своята подготовка в Добрич, като в редиците им е включен и състезателят на "Добруджа 07" Ивайло Калев (на снимката). Добричкият волейболен талант си извоюва мястото сред избранниците на старши треньора Драган Иванов, след като бе избран за най-добър нападател на републиканските финали в тази възрастова група преди около месец.

„Искам да изразя удовлетворението си от работата си с момчетата в националния тим. Всички са много талантливи и трудолюбиви. В Добрич сме от 12 юли. Домакините от Парк хотел Изида ни предоставиха прекрасни условия за настаняване и подготовка. Първоначално бяхме в разширен състав, включващ 16 състезатели от 7 клуба, но в навечерието на балканския шампионат останаха 12 волейболисти от следните клубове: ЦСКА, Виктория волей, Добруджа 07, Марек Юнион Ивкони и Миньор (Перник). Всички полагат много старание в тренировките, сплотихме се като отбор и това ми вдъхва надежда, че резултатите ще бъдат в наша полза. Не крия, че имам апетит за титлата от предстоящото балканско първенство, но всичко зависи и от формата, в която се намират нашите конкуренти”, заяви Драго Иванов.

Всички мачове ще се играят в зала „Добротица”, а входът за срещите ще бъде безплатен за зрителите.

Програмата на срещите на българския национален отбор (момчета до 15 г.)

1 август:

18:30 часа - България - Сърбия.

2 август

18:30 часа – България – Румъния

3 август

18:30 часа – България – Турция

В същото време ветераните на "Добруджа 07" очакват през уикенда гостуването на отборите на турския гранд "Галатасарай" от Истанбул. В съботния късен следобед (4 август) в залата на УСШ ще се изиграят приятелски мачове между женските и мъжките състави на двата волейболни клуба. Идването на турските волейболсти и волейболистки в Добрич се осъществява с любезното съдействие на "Изида" и на Драган Нешич - старши треньор на мъжкия състав на "Галатасарай" и член на УС на ВК "Добруджа 07". Входът също ще е свободен.