Започва десетото издание на фестивала Златен помпон
Започва десетото издание на фестивала Златен помпон / Дарик Добрич, архив

Международният фестивал на мажоретния танц "Златен помпон" се открива днес. Форумът ще се проведе в Добрич и курорт "Албена" от 21 до 23 септември.

В проявата ще се включат над 200 участници от България и чужбина, съобщи един от организаторите на събитието Росалия Петрова. Пред публиката в Добрич и Албена ще се представят състави от Тервел, Нови пазар, Костинброд, Пловдив, както и участници от Черна гора и град Коломна в Московска област, Русия.

Откриването е насрочено за 15.00 часа в казино-вариете "Албена", където ще се проведе и първият конкурсен ден за соло, дуо и трио изпълнения в категориите "помпон" и "батон". В събота конкурсът продължава за големите и мини формации в категориите "помпон", "батон", "флаг"и "микс". В същия ден от 11.30 часа е предвидено дефиле на участниците в курорт "Албена".

В неделя от 13.30 часа съставите ще дефилират и в центъра на Добрич по маршрут "Стара къща" - площад "Свобода". По-късно на естрадата на площада ще се състои награждаването на победителите и закриването на фестивала.

Организатори на мажоретния фестивал са община Добрич, курорт "Албена", Българската мажоретна асоциация и сдружение "За децата на Добрич". Форумът се провежда ежегодно през месец септември в рамките на празненствата, посветени на Деня на Добрич -25 септември.