Фестивал събира за втори път талантливи деца от социалните домове
Фестивал събира за втори път талантливи деца от социалните домове / Sofia Photo Agency, архив

Втори национален фестивал на талантливи деца от социалните домове ще бъде открит от 15:00 часа в СУПЦ „Климент Охридски" в свищовското село Овча могила. Събитието се провежда под патронажа на областния управител проф. Пенчо Пенчев, а организатор е сдружение „Поощряване и подпомагане на детски таланти ВЕГА".

В детския празник ще се включат над 180 възпитаници от 21 социални заведения в страната. Организаторите споделят, че фестивалът се радва на голям интерес и тази година участниците са двойно повече. Децата в неравностойно положение ще покажат своите таланти: певчески, танцувални и рисувателни заложби.

Целта е чрез подобони форуми да се преодолее тяхната социална изолация, участниците да обменят идеи и добри практики, да станат по-социално адаптивни, да се възпитат в естетически норми. Не на последно място целта на организаторите е да създадат повече настроение, положителни емоции и да осигурят хубав детски празник. За децата са предвидени награди, грамоти и плакети. Областният управител ще почерпи малчуганите с лакомства.