„Да раздвижим Пловдив” в Европейската седмица на движението
„Да раздвижим Пловдив” в Европейската седмица на движението / sxc.hu

С крос ще бъде открита Европейската седмица на движението и спорта. Стартът ще бъде даден от зам.-кметът Георги Титюков в 10.00 часа пред сградата на община Пловдив. Началната точка на кроса „Now We Move" е от площад „Стефан Стамболов", пред сградата на общинската администрация. Всички желаещи могат да заявят участие преди старта на спортното предизвикателство.

През цялата седмица ще има поредица от събития, в които гражданите на Пловдив ще могат да се включат. Част от събитията, които са организирани по време на седмицата са  демонстрация по капоейра, отворена тренировка по зумба, турнир по уличен баскетбол, турнир по шахмат, демонстрации по уличен фитнес, открити тренировки по бойни изкуства на Гребната база . Мото на тазгодишната кампания е „Да раздвижим Пловдив".

Събитията в рамките на Европейската седмица на движение ще бъдат на различни места в целия град, сред които пл. „Стефан Стамболов", Гребната база, Цар Симеоновата градина и сградата на Общински съвет.

Организатори на спортните прояви са дирекция "Спорт и младежки дейности" към община Пловдив, съвместно със Сдружение „WOW SPORT", PTPI Smiles, НАРД и Асоциацията на студентите медици-Пловдив.

Програмата на Европейската седмица на движение е публикувана на адрес - http://moveweekplovdiv.blogspot.com/.