Театрална група „ТЕМП на фестивал в Бурса
Театрална група „ТЕМП на фестивал в Бурса / Младежки дом Враца

Театрална група „ТЕМП" - Младежки дом Враца ще участва с три представления в 17-тия Международен Театрален фестивал на професионални театри за деца и юноши в град Бурса, Турция.

Той се провежда от 6 до 15 октомври. Арт-форумът е организиран от Общината на град Бурса, Отдел „Култура", Фондация за „Изкуство и туризъм" и Турският ASSITEJ център. Във фестивалната програма тази година ще вземат участие осем държави: България, Германия, Иран, Италия, Украйна, Франция, Холандия и Турция и ще бъдат представени осем професионални чуждестранни групи и девет професионални турски групи. В съпътстващата програма са включени уъркшопове, лекции и дискусии за участващите спектакли.

Единствената аматьорска група, участник във Фестивала е Театрална група ТЕМП-Враца, България с огнената театрална игра "Криле в огъня", по музика на рок групите Kamelot и Epica.

"Това е второто международно участие на Театрална група ТЕМП за тази година след Международния театрален фестивал "Рига играе театър"-Латвия и чудесен старт на юбилейния 30 творчески сезон на младите театрали", коментират от Младежки дом Враца.