Враца

В Оряхово отоново ще има болница

9 октомври 2012 15:59 | Автор: Дарик Враца

В Оряхово отоново ще има болница
© МБАЛ "Христо Ботев"  

Врачанската многопрофилна болница „Христо Ботев" открива филиал в Оряхово. За това се договориха депутатът д-р Янко Здравков, Орлин Цветков - изпълнителен директор на МБАЛ „Христо Ботев", кметът на крайдунавския град Росен Добрев, председателят на ОбС и на ИК „Да възродим болницата в Оряхово" Ивайло Вагенщайн, и синдика Красимир Петров. Началото ще бъде поставено с „Вътрешни болести" и „Детско отделение", за които са необходими общо седем лекари. Ще има и рентген, който все още работи с валидно разрешително.

Решението бе споделено и обсъдено на делова среща с лекари и медицински работници от Оряхово. На този етап готовност да започнат работа в бъдещия филиал изразиха лекарите Пурчева, Тевекелева, Пешева, Димитрова, Гетов, Стефанова и Александрова, като някои от тях ще се включат само в графика за дежурства през почивните дни, поради други ангажименти.

"Има светлина в тунела и шанс болницата в Оряхово отново да лекува пациенти - съобщи председателят на инициативния комитет Ивайло Вагенщайн добрата новина на оряховската общественост, която нетърпеливо очаква „възкресяването" на местната болница - Опитваме се да реанимираме едно сърце, туптящо в продължение на 130 години. Но е нужен поне още месец, през който предстоят редица процедури като подаване на документи в МЗ, проверка за годност на болничните помещения от РЗИ, зареждане с лекарства и медикаменти, и т.н. Чака ни съвместна и усърдна работа с ръководството на Врачанската болница" - каза още той.

Консумативите и медикаментите ще се доставят два-три пъти седмично, съгласно предварителни заявки и чрез колите, транспортиращи до областния град нуждаещите се от хемодиализа пациенти".    Орлин Цветков обеща да командирова квалифицирани лекари за два месеца във филиала в случай, че не достигат местни специалисти. Той заяви още, че поверената му болница няма да търси средства от печалбата на филиала и, че отделенията в Оряхово ще работят с разрешителните на Врачанската болница. Базовото месечно възнаграждение на лекарите ще е в размер на 650 лв., а за медицинските сестри - 440 лв.

От своя страна кметът Росен Добрев предложи безплатно пребиваване в хотела на командированите специалисти и по 300 лв. допълнително месечно възнаграждение за 7-те лекари. „Трябва сами да си помогнем, ако искаме да ни помогнат и другите", категоричен бе оряховският кмет.

"Благодаря на всички лекари, които оформиха ядрото на бъдещия филиал. Те поставят едно ново начало с перспективи за развитие и качествено обслужване на пациентите от региона - каза в заключение д-р Янко Здравков. Колеги, скоро ще можете да се върнете на своите работни места".Етикети: Враца, Оряхово, болница

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#8

Nina - 15.09.2013 г. 23:27:27

Preglejdah facebook-a i sluchaino popadnah na statiata /Oriahovo shte ima otnovo bolnica/.Dai boje da stane.

#7

Русанка Петрова - 28.10.2012 г. 07:41:19

Дай,Боже ,че в противен случай сме обречени...

#6

bobo - 10.10.2012 г. 14:56:33

Давай Янко с пълна пара, че няма време.

#5

С.С. - 09.10.2012 г. 22:04:35

ma тоя доктор ли е??? значи аз съм космонавт... като няма лекари във врачанската болница, интересно как ще орлинчо ще "командирова" в Оряхово, с кво ще има плаща или ще си мрънка още неколко месеца докато го маанат

#4

Бригадиро - 09.10.2012 г. 16:50:21

Наше момче е доктора.

#3

пак аз - 09.10.2012 г. 16:25:37

Янко и моста ще прокара при Оряхово, слушайте какво ви редя .....

#2

Kosmos - 09.10.2012 г. 16:21:28

Stana li oblasten lider doktore, che propusnah ?

#1

който съм - 09.10.2012 г. 16:18:25

Браво на Янко Здравков. Ознавам го от училище. Винаги е бил такъв и няма да се промени и като депутат. Браво ! Близо до хората и с решение за проблемите им!

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Пепеляшка се кара на добрата фея след бала: - Това, че каляската ми се превърна в тиква, някак си го преживях. Това, че кочияшите ми… Виж още