Варненката Елка Няголова спечели конкурса за поезия Мара Белчева
Варненката Елка Няголова спечели конкурса за поезия Мара Белчева / Община Севлиево

 Варненката Елка Няголова спечели националния литературен конкурс за поезия „Мара Белчева". Тя участва с творбите: „Без звън от пробитите чанове", „Неуточнено завещание" и „Слънчев кладенец". Грамота и парична награда от 500 лв. връчи на победителката кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов. На второ място се класира Мариана Дафчева от Асеновград, а на трето - Цонка Христова от Дряново. Те също получиха грамоти и парични награди.

  Наградата на Бизнес сдружение „Севлиево 21 век" за севлиевска поетеса получи Даниела Йорданова. Председателят на сдружението Костадин Костадинов връчи лично паричната сума в размер на 300 лв.

Победителката в конкурса е завършила филология в СУ „Св. Климент Охридски". Работи дълги години в централния периодичен печат като журналист и старши редактор и е основател и председател на Славянска литературна и артистична академия. Главен редактор е на списанието за литература, изкуство и общество „Знаци". Елка е Директор на Международната асоциация на писателите и публицистите за Балканите. Тя е член на Съюза на българските писатели. Авторка е на 18 книги.