Откриват Национален студентски фестивал на изкуствата
Откриват Национален студентски фестивал на изкуствата / снимки: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова, архив

Национален студентски фестивал на изкуствата откриват в Благоевград.

Тази вечер зала "Яворов" ще приюти благотворителен фолклорен концерт. Хореографията е на проф. Николай Цветков и доц. Георги Гаров, музикалните обработки са дело на Петьо Кръстев, а сценографията- на проф. Здравко Маринов. Спектакълът е в помощ на Дневен център за деца с увреждания "Зорница".

На 23-и октомври в I корпус на ЮЗУ "Неофит Рилски" ще бъде открита изложба - художествена фотография "Споделени диалози" на доц. д-р Валентин Китанов.

В рамките на фестивала ще се проведе студентска и докторантска научна сесия, концерт на Биг бенд -  Благоевград със студенти от специалност Музикален театър, Педагогика на обучението по музика и Изпълнителско изкуство, музикален конкурс за солови изпълнения и камерни ансамбли с участието на студенти от ЮЗУ "Неофит Рилски", АМТИИ Пловдив, СУ "Кл. Охридски" и НБУ, съобщават от пресцентъра на висшето учебно заведение.

Предвидени са публични прожекции на игрални и документални филми на преподаватели и студенти от катедра "Телевизионно и киноизкуство", спечелили награди от международни и национални кинофестивали.

Студенти от  ЮЗУ "Н. Рилски", НХА София, ВТУ "Кирил и Методий", СУ "Климент Охридски", ШУ "Епископ К. Преславски" и ПУ "П. Хилендарски" ще открият изложба от живопис, графика и скулптура

На 30-и октомври ще се състои модно ревю-конкурс с участието на студенти от ЮЗУ "Неофит Рилски", НХА - София и НБУ - София.

Фестивалът ще бъде закрит в последния ден от месец октомври.