Конкурс за рисунка Силата на българския дух” правят в Елена
Конкурс за рисунка Силата на българския дух” правят в Елена / DarikNews.bg, архив

Община Елена организира конкурс за рисунка „Силата на българския дух" по повод 100-годишнината от обявяването на Балканската война. Целта е със средствата на изобразителното изкуство учениците да изразят своето отношение към  ентусиазма на народа при обявяване на Балканската война и героизма на българската армия, проявен в бойните действия.

Регламентът за участие е всеки участник да представи до 3 живописни творби - формат и живописни техники по избор на автора. Конкурсът е в две възрастови групи от 8 до 13 и от 14 до 19 години. Срокът за предаване на творбите е 19 ноември (понеделник) в сградата на общинска администрация, стая 316. На гърба на рисунката младежите трябва да изпишат име, възраст, телефон за връзка.

Изисквания на журито са изразителност на рисунката и креативност, култура на цвета - цветови съчетания, създаване на цветова гама и хармония, композиционни похвати. Всички творби ще участват в общинска изложба. Журито ще присъди първо, второ и трето място в двете възрастови групи. Отличените участници ще получат грамоти и предметни награди.