Продължава работата по откриване на филиал на болницата в Оряхово
Продължава работата по откриване на филиал на болницата в Оряхово / netinfo

В Оряхово се състоя поредната среща, касаеща разкриването на филиал на МБАЛ „Христо Ботев"- Враца в крайдунавския град. В кабинета на кмета Росен Добрев се събраха депутатът д-р Янко Здравков, д-р Анета Ставрова - директор на РЗИ - Враца, д-р Цветанка Генкова - директор „Медицински дейности" и Валя Цветкова - главна сестра в Областната болница, Ива Иванова - зам. кмет на Оряхово и Ивайло Вагенщайн - председател на местния парламент.

До този момент своето решение да работят в бъдещия филиал са заявили лекарите: Йордан Димитров, Светла Пурчева, Ирен Стефанова, Таня Тевекелева, Милена Димитрова, Кръстьо Гетов, Мелешкова, Гергова, както и двадесет медицински сестри. Доктори от областния град са готови да идват във филиала по график.

Следващата стъпка към реализиране на идеята за филиал е уреждане на въпроса с лицензиите, регистрацията на новата база на МБАЛ „Христо Ботев" - Враца в Оряхово, подготвяне назначението на персонала и внасяне на документите в МЗ. По думите на депутата д-р Здравков, най-подходящ за управител на филиала е д-р Пурчева, която има богат административен опит.

Участниците в срещата посетиха и бившата Оряховска болница, където направиха оглед на базата. Решено бе на първия етаж да се помещава „Вътрешно отделение" с 20 легла, а над него - на мястото на „Хирургията" - да бъде „Детско отделение" с 10 легла. Кметът Росен Добрев обеща незабавно да започне усилен основен ремонт на помещенията и преграждане на неизползваемата част от сградата за по-голяма ефективност. Според д-р Здравков, докато текат ремонтните дейности ще бъде намерено решение и на административните перипетии. Последната стъпка е оглед от РЗИ и издаване на санитарно разрешително за ползване на обекта.