Атанасова: Проблеми в здравеопазването се ползват с политически цели
Атанасова: Проблеми в здравеопазването се ползват с политически цели / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Атанасова: Проблеми в здравеопазването се ползват с политически цели
57969
Атанасова: Проблеми в здравеопазването се ползват с политически цели
  • Атанасова: Проблеми в здравеопазването се ползват с политически цели

Проблеми в здравеопазването се ползват с политически цели. Коментарът направи здравният министър Десислава Атанасова в пленарната зала на Народното събрание.

Тя реши да разясни на депутатите ситуацията след като в началото на заседанието по предложение на  БСП парламентът реши да включи извънредно Атанасова в утрешния парламентарен контрол. 

В Оряхово човек беше ужилен от пчела, задуши се и почина, защото няма Бърза помощ, няма болница, има само един фелдшер, разказа Георги Божинов от левицата.Атанасова обясни, че се върви към решаване на проблема с МБАЛ-Оряхово.

„Вчера във филиала в Оряхово е пристигнал мъж на 36 години, докаран със собствен транспорт, в 12.20 ч., подкрепян от баща си, който е потърсил спешна медицинска помощ в приемния сектор. Бил е изпотен, блед, баща му е споделил, че не може да диша. Целият екип от двама фелдшери, дежурен шофьор и санитар са започнали реанимационни мероприятия. Реанимацията е продължила около 30 минути с непрекъснат мониторинг на сърдечната дейност пациентът не е реагирал и в 12.55 ч. реанимацията е преустановена и констатирана биологична смърт”, обясни здравният министър.

„Следва да се подчертае, че медицинското обслужване в град Оряхово в този период е нормално осигурено от филиала на Центъра за спешна медицинска помощ и структурите в извънболничната помощ, които са напълно достатъчни за това населено място”, допълни Атанасова.