Нов Еко кът откриха в ОДЗ Дъга
Нов Еко кът откриха в ОДЗ Дъга / netinfo

Малчугани, родители, учители и гости се събраха в сряда, за да открият заедно новия Еко кът в ОДЗ „Дъга". Събитието се превърна в истински празник с много смях и веселие. Изкуствено каскадно езеро за водолюбиви растения и зелена стая на открито вече ще радват децата и ще помагат практически за екологичното им възпитание. Новата придобивка е изградена по проект „РАЗУМ - Разработване алтернативно зелено учебно място" към ПУДООС.Партньори по проекта са и Национален парк „Централен Балкан" и Природен парк „Българка", а в реализирането му вземат участие и родителите на децата.

Нов Еко кът откриха в ОДЗ "Дъга"
netinfo

 Красивият еко кът ще попълни липсата от практически опит на децата и ще доведе до включване на родителите пряко в образователния процес.

„За нас това прекрасно място ще бъде много специално.То е специално за това, защото ни обединява всички в едно добро сътрудничество, за изграждане на една добра екологична култура, обществено съзнание и отговорно поведение. Този зелен Еко кът, ще ни бъде полезен във всекидневната практика и ще ни помага в пряката ни работа с децата", подчерта директорката на детското заведение Красимира Колева и благодари на всички, помогнали за реализацията на идеята.